Home » ZSINDELYEK

TÉGLÁNY ZSINDELYEK

XT 25

Háromlevelű téglány zsindely egy igazán népszerű zsindely. Közkedvelt tetőfedő anyag  mert könnyen és egyszerűen beépíthető. Üvegfátyol betétes, ami biztosítja, hogy a zsindely erős és tartós.
Mivel kellőképpen rugalmas, így kiválóan alkalmazkodik a hőmérséklet ingadozásához.

Bővebben

TÉRHATÁSÚ ZSINDELYEK

LAND MARK 30

Térhatású, duplarétegű, trapéz formájú, laminált zsindely. Formájából adódóan stílusos, exkluzív megjelenést ad a tetőnek. Mivel egy egybedolgozott lapból áll bevágás nélkül, kiválóan ellenáll az erős szélnek.
Gombásodás és mohásodás elleni védelemmel is ellátott, valamint magas fokú UV védelemmel rendelkezik.

Bővebben

ZSINDELY AKCIÓ

Speciális zsindely akció

Tekintse meg aktuális zsindely akciónkat. Érdeklődjön az elérhetőségeinken mielőbb! Szakértő kollégák várják a hívását!

Bővebben

Galéria

Zsindely árak: mennyibe kerül a zsindelyes tetőfedés?

zsindely

Ha Ön is építkezik, akkor bizonyára foglalkoztatják a költségek, hiszen az építőanyagok többnyire nem olcsók. A tetőfedés sem lóg ki a sorból, hiszen nagy felületet kell befedni, és a lehető legjobb megoldásra kell törekedni. A zsindely egy kiváló megoldás lehet a hagyományos tetőcseréppel szemben, hiszen amellett, hogy tökéletesen szigetel, tartós, könnyen javítható és esztétikus, a költsége sem szökik az egekbe. De mitől függnek a zsindely árak?

Több tényezőt is figyelembe kell venni, ha a zsindely árakról van szó. Az első és legfontosabb adat a végösszeg kiszámításához a tető mérete, hiszen a zsindelyek árát négyzetméterben adjuk meg. Minél nagyobb, boltozatosabb, bonyolultabb formájú a tetőszerkezet, annál több zsindely kell a befedéséhez, ezért a költségek kiszámításához a tető felületét kell alapul venni. Amennyiben építésszel dolgozik, gyorsan hozzájuthat ehhez az adathoz.

Ahhoz, hogy ebből egy összeg legyen, szükség van a kiválasztott zsindely árára is. Mivel többféle zsindelytípust forgalmazunk, a szórás igencsak nagy lehet, de akcióban akár 1.300 forintért is hozzá lehet jutni kiváló minőségű termékekhez. A legolcsóbb zsindelyek általában négyzetes formájúak, a színezettségük pedig egységes, és több színben is kaphatóak, ám az egyszerűbb kialakításuk ellenére is esztétikus lesz velük a végeredmény. A technológiát tekintve a szükséges minimumot jelentik, de ez nem jelenti azt, hogy ne látnák el a feladatukat, hiszen a szigetelést tökéletesen megoldhatjuk velük, és ellenállnak az időjárás viszontagságainak is.

A térhatású zsindelyek ára már kicsit magasabb, de nem csak az esztétika miatt: többféle védelemmel is ellátják őket, ezért az élettartamuk minimum egy évtizeddel hosszabb, mint az alap téglány zsindelyeké. Ezek felett már csak a prémium zsindelyeket találhatjuk, amelyek különleges szépségük miatt kerültek a legfelső árkategóriába.

Zsindelyes tetőt szeretne? Forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken, és kérjen árajánlatot!

 

Minden, amit a zsindelyes tetőről tudni érdemes

zsindelyes tető

A mai zsindely őse, a fazsindely többféle fából készülhet, mint például a fenyő, tölgy, bükk, de akár vörös cédrus és gesztenyefa is lehet, a követelmény pusztán annyi, hogy tartós legyen, és jól ellenálljon a környezeti hatásoknak. A régi zsindelykészítő mesterek mindig télen vágták ki a fát, mert olyankor lassabb a nedvkeringése. A zsindelyes tető hazánkban a tizenkilencedik század közepéig nagyon elterjedt szerkezet volt, habár az akkori javítási technikák jóval kiforratlanabbak voltak, ezért az élettartamuk nem igen tartott tovább húsz, esetleg harminc évnél.

Mára már tökéletesítették a zsindelyezés technikáját, alapanyagként is számos újdonság került bevezetésre a modern kor igényeihez igazodva. Ma már a zsindelyes tető kialakításához használatos zsindely felső rétege színes ásványi zúzalékból készül, alsó része pedig részben fóliakasírozású, részben kvarchomok hintésű. Hordozórétegként üvegfátyolt és oxidált bitument szoktak használni.

A zsindelyes tető kivitelezésekor számtalan hiba elkövethető, így érdemes mindig szakemberre bízni a dolgot. Hiába a drága alapanyag; ha valaki nem pontosan követi az alkalmazástechnikát, a végeredmény silány lesz, és már a legkisebb hiba is beázáshoz vezethet. A javítási munkálatok – azon felül, hogy roppant költségesek lehetnek – minden egyes alkalommal a zsindelyes tető élettartamából vesznek el. A leggyakoribb hibák közé tartozik a tetőlejtésnek nem megfelelő zsindely kiválasztása és felhelyezése; a legtöbb esetben 15° a minimálisan elvárt lejtés mértéke. Az ereszszegély-lemez elhagyása is komoly következményekkel jár, hiszen ez a bádog több célt is szolgál: megvédi a tetőszerkezetet, így az eső még nagy szél esetén sem tud bejutni, a rovarokat is távol tartja tőle, és a zsindelyek elhajlását is megakadályozza.

Ha Ön is zsindelyes tetőt szeretne, tekintse meg kínálatunkat; nálunk megtalálja az Ön igényeinek legmegfelelőbbet! Ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

 

Miért éri meg az amerikai zsindely?

4.1.1

Egy ingatlannál kiemelt szerepet játszik a tetőszerkezet: egyrészt ez védi meg a belső tereket az időjárás viszontagságaitól, másrészt biztosítja a kellemes hőmérsékletet is. Ezért fontos, hogy milyen megoldást választunk, vagyis, hogy milyen szintű védelmet kap az otthonunk. Nézzük, miért éri meg az amerikai zsindelyt választani!

Az amerikai zsindelynek az a nagyon nagy előnye a többi típushoz képest, hogy masszív, strapabíró. Kiválóan ellenáll esőnek, hónak, szélnek, tűző napsütésnek és erős fagynak is, de nem kezdi ki a jégeső sem. Ez azért fontos, mert így sokkal kevesebbszer van szükség javításra, ami mindig energia- és időigényes, ráadásul anyagilag is megterhelő lehet. Az amerikai zsindely hosszú évekig megőrzi eredeti állapotát, nem kell egy nagyobb vihar után sem azonnali szükségmegoldásokon gondolkozni. Ezt a típust, ahogyan a nevében is benne van, Amerikában találták ki és fejlesztették tökéletesre, ahol nagyon jellemző a szélsőséges időjárás. Óriási szeleket, hurrikánokat bír ki az amerikai zsindely, ebből következően az európai viszonyok biztosan nem okoznak neki gondot.

Ha amerikai zsindelyt használunk, elkerülhetjük a tetőjavítással járó bosszúságokat. Nem kell szakembert keresnünk, időt- és energiát pazarolnunk rá, majd tetemes összegeket kifizetni azért, hogy rendbe hozzák a silány anyagból álló tetőt, ami ráadásul még csak nem is szigetel jól. Ezzel ellentétben az amerikai zsindely hőszigetelésével még spórolhatunk is, hiszen télen kevesebbet kell fűteni, nyáron pedig ritkábban kell bekapcsolni a légkondicionálót. Ez anyagilag és környezetvédelmi szempontból is előnyös, tehát kicsit előre gondolkozva egy többszörösen is megtérülő befektetésről beszélünk.

Szeretne olyan tetőfedési megoldást választani, amivel hosszú távon is elégedett lesz, amit biztosan nem fog megbánni? Az amerikai zsindely megéri! Forduljon hozzánk bizalommal, ha további információra van szüksége, kollégáink szívesen tájékoztatják a részletekről!

 

Zsindelyes tetőfedés pro és kontra

Manapság, amikor az emberek a kedvező, állami, lakáskorszerűsítési és építkezési támogatásokat vizsgálják, és esetleg belevágnak egy ilyen jellegű projektbe, óhatatlan, hogy szóba kerül a tetőszerkezet javítására, cseréjére, vagy építésére használt anyag. Sokan igyekeznek kedvező áron megoldást találni erre a feladatra.

Ár szempontjából kiemelkedő helyezést ér el bitumenes zsindely használata, ami a kis súlya és a könnyű kezelhetősége miatt kifejezetten népszerű. Az elmúlt, közel harminc-negyven évben a bitumenes zsindely használata elterjedt, így sok, tapasztalattal rendelkező ingatlantulajdonos véleményét megvizsgálva, röviden írtunk Önöknek egy összegzést.

Több fórumon is olvasható, hogy a bitumenes zsindely – szemben a hagyományos cseréppel – egyszerűbben kivitelezhető, látványosabb, alacsonyabb költségekkel járó tetőfedő anyag. Nem beszélve arról, hogy egy esetleges utólagos javítás alkalmával sokkal könnyebben visszabontható, mint a cseréptetős megoldások.

Időtállóság tekintetében természetesen a hagyományosabb tetőfedési technikák bizonyulnak hatékonyabbnak; akár száz évre is garantálhatják a cseréptetős héjazat minőségét. A folyamatosan újuló energiagazdálkodási technikák azonban előrevetítik, hogy nem szükséges csak azért a cserépre szavazni, mert sokáig fogja bírni. Összességében tehát elmondható, hogy (közepesen) hosszú távon a rengeteg pozitív tulajdonsága, és kedvező ára miatt a bitumenes zsindely kitűnő választásnak bizonyul a tetőfedéshez.

Természetesen, mint minden szakképesítést igénylő munka esetében, mindig professzionális segítségre hagyatkozzunk, a lehető legjobb eredmény érdekében. A nem szakszerűen kivitelezett tetőfedés a hagyományos, és a bitumenes zsindely esetében is eredményezhet hibákat. Ezeket később körülményesebb és költségesebb javítani, így a szakemberen megspórolt összeg többszörösét is kifizethetjük a javításra és a bontási hulladék elszállítására.

Bitumenes zsindellyel kapcsolatos további információkért és árajánlatért forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken!

 

A CertainTeed amerikai zsindelyekről bővebben

CertainTeed amerikai zsindely

Már szinte mindenki tapasztalhatta, hogy az időjárás egyre szélsőségesebb és kiszámíthatatlanabb, ezért nagyon fontos, hogy hogyan alakítjuk ki az otthonunkat, de nem szabad elhanyagolni semmilyen ingatlan esetében a strapabíróságot sem. Egy ház védelmében elsődleges szerepet tölt be a tető, ezért kiemelt figyelmet érdemes fordítani arra, hogy milyen tetőfedő anyagot választunk. Álljon ellen a nagy mennyiségű esőnek, hónak, erős szélnek, de ne ártson neki a nagy hőingadozás sem. Nyáron, a tűző napon akár a 60°C-ot is elérheti a tető hőmérséklete, míg télen előfordulhat, hogy -30°C-ot kell elviselnie. Erre nem képes akármi! A CertainTeed amerikai zsindelyek azonban kifejezetten erre lettek kifejlesztve, és cégünk ajánlja őket Önnek is!

Az amerikai zsindelyeket forgalmazó CertainTeed céget 1904-ben George Brown alapította General Roofing Manufacturing Company néven. Akkor még nem gondolta, hogy hamarosan micsoda robbanásszerű növekedésnek fog indulni a cég. 1917-ben változott a vállalkozás neve Certain Teedre az akkori szlogenből: biztos minőség, garantált elégedettség. Idővel ők lettek a legnagyobb aszfaltzsindely gyártók. A cég folyamatosan fejlesztette a termékeket, mára az általuk forgalmazott amerikai zsindely világszerte népszerű és elfogadott lett, egyike a legmegbízhatóbb tetőfedőanyagoknak.

És hogy mi a titka a CertainTeed amerikai zsindelyeknek? Minden bizonnyal az, hogy rendkívül ellenállóak. Aki ezt a megoldást választja otthona tetőfedéséhez, az hosszú éveken, sőt, évtizedeken át fogja elégedetten álomra hajtani a fejét. Nem okozhat gondot a téli jég és hó, az orkán erejű szél, de a nyári tűző napsütés sem. A CertainTeed amerikai zsindelyek megbízhatóan védik az ingatlant, ezzel rengeteg bosszúságtól és kellemetlen szituációtól kímélik meg tulajdonosaikat.

Szeretne még többet megtudni a CertainTeed amerikai zsindelyekről? Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink bármelyikén, és kérjen részletes tájékoztatást munkatársainktól!

 

Miért érdemes a bitumenes zsindely mellett dönteni?

A zsindely a tetőfedés egyik legrégebbi, megbecsült építőanyaga. A régi zsindelyek még ugyan fából készültek, de a ma használatosak már főleg a bitumenes zsindelyek. Észak-Amerikában évszázadok óta alkalmazzák a zsindelyeket, de a technika valójában Olaszországból és Kanadából származik.

A bitumenes zsindelyek üvegfátyolból vagy cellulózból készülnek, amit bitumennel itatnak át, a felületüket pedig felületképző őrleménnyel, vagyis palazúzalékkal hintik be. Így néz ki maga a tetőfedő anyag, amit különböző alakúra vágnak. Nem nehéz  a kívánt formára igazítani, mert a bitumenes zsindely még jól is alakítható, könnyen lehet bánni vele. Ennek köszönhetően nagyon sokféle alakú és árnyalatú bitumenes zsindely kapható már a magyar piacon is. Az épületek teteje így nem lesz egyféle, unalmas és egyen kinézetű, hanem lehetségessé válik a változatos, esztétikus és sokszínű tetők létrehozása is.

A bitumenes zsindelyek előnyös tulajdonságai ezekben még mindig nem merülnek ki. Azokhoz a tetőkhöz is ajánlott a használatuk, amiknek a formája az átlagostól eltérő és valamilyen szempontból nagyobb kihívást jelent. Mivel a bitumenes zsindely rugalmas és könnyen formára igazítható, így nem okoz gondot vele beborítani a tető gerincet vagy a tető ablakot, szegélyeket is lefedni.

Szép, formálható és tartós, de más előnyökkel is jár, például nagyon jó hangszigetelő képességgel bír. Amíg más tetőanyagokon valóságos hangorkánnak tűnhet az eső dobolása vagy a szél dühödt süvítése, addig a bitumenes zsindely lágyítja a hangot. Időjárásálló, fagyálló és UV álló is.

Amennyiben olyan tetőfedő anyagot szeretne vásárolni, amiben nem kell csalódnia, keresse bizalommal cégünket! Válogasson eredeti, kimagasló színvonalú, amerikai bitumenes zsindelyek közül, burkolja a tetőt termékeinkkel! Lépjen velünk kapcsolatba megadott elérhetőségeinken egyikén, és érdeklődjön bátran az általunk forgalmazott zsindelyek részleteiről, szakértőink örömmel állnak rendelkezésére!

 

Az amerikai zsindely mellett szóló érvek

Az amerikai zsindely mellett szóló érvekA tetőfedésre használt anyagok köre igencsak széles, nem egyszerű megtalálni a céljainknak, igényeinknek ideális tetőburkolatot. Hosszú élettartam, kedvező árfekvés, megkérdőjelezhetetlen minőség, sokoldalúság. Mindezeket megtalálja a CertainTeed amerikai zsindelyekben!

A CertainTeed amerikai zsindelyeket már jó ideje alkalmazzák Amerikában, ahol direkt a szélsőséges éghajlati jellemzőkhöz igazodva fejlesztették ki ezt a tetőfedő anyagot. Nem véletlenül az egyik legnépszerűbb zsindely Amerikában, hiszen már több, mint 100 éve tökéletesítik. Az amerikai zsindelyek könnyűek, egyszerű felrakást tesznek lehetővé, igazán hosszú ideig lehet rájuk számítani és mindezzel együtt áruk is kedvező. A titkuk az összetételükben található üvegfátyolban rejlik. Kiváló fizikai tulajdonságukon túl az amerikai zsindelyek népszerűségéhez a hihetetlen színválaszték és a meggyőző formaválaszték is hozzájárult.

Amennyiben szívesen megtudna többet is a CertainTeed amerikai zsindelyekről, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

 

Hosszú távú megoldást keres a tetőfedéshez? Amerikai zsindely!

Hosszú távú megoldást keres a tetőfedéshez? Amerikai zsindely! Természetes, hogy az ingatlantulajdonosok a hosszú távú megoldásokat részesítik előnyben, ezért olyan tetőfedő anyagokat keresnek, amelyek ezt garantálják, emellett pedig a minőségükkel hozzájárulnak a ház értékéhez is. Ha Ön még nem talált ilyen terméket, ne kutasson tovább, ugyanis az amerikai zsindelyek többek között ezeknek is megfelelnek.

Az amerikai zsindelyek mind szerkezetileg, mind küllemükben értéket képviselnek, többek között tartós védelmet biztosítanak a különböző időjárási tényezőkkel szemben, még a legszélsőségesebb időszakokban is, így, ha az amerikai zsindelyek megvásárlása mellett dönt, nem jelenthet problémát a nagy mennyiségű csapadék vagy a lezúduló hó, de még az erős napsugarak sem. Ez az amerikai zsindelyek alapanyagának köszönhető, ugyanis rendkívül ellenálló, strapabíró és erős. Nem lehet szó nélkül elmenni az amerikai zsindelyek megjelenése mellett sem; használatukkal egyszerű, ugyanakkor ízléses tetőfedés alakítható ki, ami pozitív irányba befolyásolja az ingatlan küllemét is.

Tapasztalja meg Ön is az amerikai zsindelyek előnyeit: a vásárláshoz vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

 

Tetőcsere előtt áll? Az amerikai tetőzsindelyeket már ismeri?

A tetőcsere éppen esedékes ingatlanán, de még bizonytalan, hogy milyen tetőfedő típust válasszon a régi helyett? Az egyik legjobb döntés nem más, mint a tetőzsindely, de abból is az amerikai változatot ajánljuk.

Az amerikai tetőzsindelyek nem véletlenül válnak egyre ismertebbé mindenhol, ugyanis kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek. Egy forradalmi újításnak köszönhetően ezek a tetőzsindelyek különösen erősek, minden EMI szabványnak megfelelnek, nem árt nekik szél, eső, törésállóak, de éghetőség szempontjából is remek értékekkel rendelkeznek.

Keressen minket bizalommal, és ismerje meg jobban az amerikai tetőzsindelyt! Vágjon bele a tetőcserébe úgy, hogy biztosan a legjobb, legszebb és legsokoldalúbb tetőzsindelyt választja a felújításhoz, mely hosszú távú megoldást jelent!

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, ismerje meg termékeinket, és felmerülő kérdéseivel bátran vegye fel a kapcsolatot szakértőinkkel, mindenben rendelkezésére állunk!

 

A zsindelyes tetőfedés menete

A zsindelyes tetőfedés meneteA zsindelyes tetőnek számtalan előnye van, azonban ahhoz, hogy megfelelően elláthassa funkcióját, és szép is legyen, gondos előkészítő munkára és mindenre kiterjedő figyelemre van szükség. Nézzük, mi kell ahhoz, hogy olyan eredményt kapjunk, ami minden igényt kielégít!

A zsindelyes tetőfedést segédvonalak felrajzolásával kell kezdeni. Ezek a vonalak fognak abban segíteni, hogy a zsindelyeket párhuzamosan tegyük le, megfelelően fedjék egymást, és hogy az esetlegesen kikerülendő elemek – például kémények – körül is szép legyen a fedés. A tetőfedést ne szeles, esős, hideg időre időzítsük! A lapokat mindig a középvonaltól kezdjük felrakni, és csak rozsdamentes, réz vagy alumínium szögeket használjunk a tetőhöz való rögzítéshez, amelyeket mindig két zsindelylapon vezessünk át. Figyeljünk rá, hogy a szögek egyenesen álljanak, különben könnyen beszivároghat a víz, és a szél is le tudja tépni a tetőt.

Zsindelyes tetőt szeretne? Keressen fel minket, és válassza amerikai zsindelyeinket!

 

Éghajlati változások Magyarországon? Váltson amerikai zsindelyre!

Éghajlati változások Magyarországon? Váltson amerikai zsindelyre!

Hazánkban is évről-évre egyre szokatlanabb dolgok történnek az időjárást illetően. Míg tíz-tizenöt évvel ezelőtt például októberben szükség volt a vastagabb kabátra, most már egy vékonyabb pulóverben is komfortosan érezhetik magukat az emberek az ősz második hónapjában. Sajnos a látványos enyhülésnek megvan a maga hátránya, ugyanis rendkívül szélsőségessé vált az időjárás, ez ellen pedig sehogyan nem lehet védekezni rövid távon, csak alkalmazkodni a kialakult körülményekhez. A szélsőséges időjárás az ingatlanokat is megviseli, ezért a tulajdonosoknak szükséges olyan intézkedéseket hozni, amiknek keretein belül igazodhatnak a furcsa természeti jelenségekhez. Ha Ön is szeretné ingatlanát ennek szellemében átalakíttatni, a tető kialakításához mindenképp az amerikai zsindelyeket válassza!

Amerikára mindig is jellemző volt a szélsőséges időjárás, ezért az ottani ingatlanokat kifejezetten ezeknek a körülményeknek megfelelően alakítják ki, innen ered az amerikai zsindely is, ugyanis jellemzően főként ott találkozhatnak velük az emberek. Mivel rendkívül ellenállók és esztétikailag is magas minőséget képviselnek, nem véletlen, hogy Európában is egyre több ingatlan kapcsán alkalmazzák az ilyen típusú zsindelyeket. Az amerikai zsindelyeket kifejezetten a szélsőséges időjárás figyelembevételével fejlesztették ki, így, ha a tetőszerkezet felújításához ezt a zsindelytípust választja, nem érheti szerkezeti probléma az ingatlant a változó, olykor félelmetes időjárás miatt.

Az amerikai zsindelyeket egyszerű telepíteni, továbbá folyamatos fejlesztések folynak, így manapság már olyan termékek is megvásárolhatók ebben a kategóriából, amelyek még magasabb ellenállóképességgel rendelkeznek, ennek köszönhetően garantált a védelem a szélsőséges időjárási tényezőkkel szemben.

Az amerikai zsindelyek hosszú távú megoldást nyújtanak Önnek és otthonának. Ismerje meg előnyeit, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén!