Home » Zsindely kiegészítők

ZSINDELY KIEGÉSZÍTŐK

Zsindely Alátétlemez

A tetődeszkázat szabálytalanságaira, egyenetlenségeire használjuk. Ez egy poliészter szövet erősítésű bitumenes tekercs, ami védi az ácsszerkezetet és növeli a vízhatlanságot.

Iso –line bitumenes zsindely alátétlemez, 1,7mm vastag, üvegfátyol betétes, bitumenes vékonylemez. Hagyományos forró bitumenes szigetelés hordozó anyaga (nem korhadó betéttel) zsindely alátét. Zsindely alátétként szárazon fektetve, szegezve használható.

Tetőszellőző

A zsindellyel fedett tetőknél gyakori probléma, hogy  nem gondolnak a megfelelő szellőzésre. Pedig zsindelyes tetőfedésnél az egyik legfontosabb dolog,hogy a tető szellőzését megoldjuk. Hiszen a tető is lélegzik és fontos,hogy a megfelelő légmozgást biztosítsuk. Erre egy jó megoldás lehet a gerincszellőző használata. Ez  egy speciális, műanyag gerincszellőző,1 ,22 m hosszú. Egyenletes, folyamatos szellőzést biztosít a tető számára, kiegyenlíti a hirtelen hőmérsékleti változásokat és segíti a meleg párás levegő távozását, így a lecsapódó  csapadék nem  károsíthatja a tető fa szerkezetét. A  gerincszellőző alkalmazásával sokkal  hosszabb ideig  megőrizhetjük tetőnk minőségét ,hiszen lassabban öregszik a héjalás illetve a tető nem kap „hőgutát” Beépítése egyszerű ,a  szarufák közötti részbe kell beépíteni , így egyenletes légáramot biztosít. Fontos,hogy zsindelyes tetőknél előre gondoljuk végig,hogy hogyan oldjuk meg a szellőztetést mert akkor előre ki tudjuk alakítani annak helyét és megkíméljük magunkat a mérgelődéstől .

Pontszellőző

Pontszellőzők használatával  megoldható,  a gerinc nélküli, különleges formájú tetők szellőztetése. A pontszellőző lényege, hogy szabadon áramlik a levegő a tetőszerkezetben anélkül, hogy a por és nedvesség, eső, hó, stb. beszivároghatna és károkat okozhatna. Anyaga szinterezett alumínium lemez, ami erős, kiváló minőséget biztosít. A tetőben a szellőztetés egyenletes és folyamatos , kiegyenlíti a hirtelen hőmérsékleti változásokat és a meleg, párás levegőt segíti eltávozni, hogy ne károsíthassa a tető faszerkezeté t. Mivel az utóbbi években forróbbak a nyarak ,alkalmazkodni kell a hőmérséklet növekedéshez a szellőztetésnél is.

10 Négyzetméterenként ajánlunk 1 pontszellőzőt,így megelőzhetjük,hogy a tető  „hőgutát”kapjon.

Zsindelyragasztó

Alapesetben a tető kezdősoránál, a különösen igénybe vett, vagy megerősítendő részeknél, valamint a gerincnél és a bádogos részeknél alkalmazzunk kézi zsindelyragasztást, Akkor is érdemes zsindelyragasztót használni, ha hideg időben rakjuk fel a zsindelyborítást a tetőre.

Zsindelyszög

Horganyzott zsindelyszög, a legprofibb választás tetőzsindely rögzítéséhez. Nem rozsdásodik, anyagában szilárd és formatartó,  könnyű vele dolgozni.

Hófogó

Alumínium hófogó, több féle színre színterezve, Védi az épület alatt tartózkodókat a lepotyogó hótól.
1 négyzetméterre 3 hófogó használatát ajánljuk V alakban beépítve.

OSB

Az OSB lap kiemelkedő és széleskörű építészeti tulajdonságaival igen népszerű építőanyag. A fával ellentétben nem vetemedik, könnyen megmunkálható sima felülete van, egyszerű és gyors vele a munka. A panel merevségéről, vízállóságáról és belső tartósságáról hőálló és vízálló gyanta kötőanyagok gondoskodnak. Zsindelyes tetőknél a sima felület kialakításához használjuk.

 

Kérje ajánlatunkat!